måndag 9 december 2013

Tatuering

Jag har alltid tänkt att jag vill ha en tatuering på handleden där det står något liknande eller att det står syster,någon som betyder mycket och kommer alltid finnas i ens hjärta. Men det fick bli fighter.

När jag ritade den så började jag med att leta på internet efter förslag och sedan skissa jag av en jag tyckte var fin och sen fyllde i den med tusch.

Blev ganska nöjd, önskade att jag kanske hade skrivit de på något annat sett eller att jag skrev syster istället, men annars är jag nöjd. Jag tycker fighter beskriver mig så det är jag väldigt nöjd med att jag ändå valde just det ordet. 



Teckna och måla ett djur som du identifierar dig med: det kan vara hela djuret eller en liten del av djuret. Använda vitt papper och vattenfärg, klipp ut den färdiga bilden och klistra upp på A3-arket.

Jag valde att måla en giraff jag vet inte riktigt varför men när jag var lite gillade jag giraffer väldigt mycket så kopplade dom till mig. Jag har också fått kommentarer av andra att jag har långa smala ben så jag tycker att jag skulle passat som en giraff.

Jag började med att skissa av giraffen med blyerts som jag hittade på internet, därefter målade jag i med vattenfärger, jag fick blanda lite för alla färger fanns inte.
Jag tyckte den blev ganska fin även fast jag var tvungen att stressa men vattenfärgen. Nästa gång ska jag tänka på att vara lite snabbare med mitt arbete så jag inte behöver stressa i slutet.

onsdag 16 oktober 2013

korvstråganoff

Vi började med att hacka löken och brynte det och la i delad korv och rörde om sedan blandade vi i grädde,vatten,tomat pur´e och tomatkross och lite kryddor.

Sen kokade vi vattnet och la sen i riset.



recept:

1/2 gul lök
i msk magarin
150-200g falukorv
1/2 dl grädde
1 msk tomatpuré
2 msk tomatkross
1-3 msk vatten
salt
peppar
ev. övriga kryddor